«Διδακτικές επισκέψεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο – «Αγαπώ τον Αθλητισμό- Kids’ Athletics σχολ. έτους 2020-2021»

To Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΣΕΓΑΣ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υλοποιεί για ενδέκατη χρονιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) ένα καινοτόμο Πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων της χώρας. Σκοπός του Προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Σταδίου, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο αθλητισμού, πολιτισμού και ιστορίας στο κέντρο της σημερινής Αθήνας και παράλληλα, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού, να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Στίβου, το Μπάσκετ και το Βόλεϊ. Για τη φετινή χρονιά λόγω του κορωνοϊού, το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τα αγωνίσματα του Στίβου, για την αποφυγή της χρήσης μπαλών από τους μαθητές/τριες σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. Στη διάθεση των μαθητών/τριών, που θα επισκέπτονται το Παναθηναϊκό Στάδιο, θα τίθεται ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ξενάγησης, με σκοπό να γνωρίσουν κάθε γωνιά του Σταδίου και να μάθουν την υπερδισχιλιετή ιστορία του. Τη γνωριμία τους με τα αθλήματα οι μαθητές θα τη βιώσουν μέσω των προγραμμάτων Kids’ Athletics, τα οποία αφορούν στο άθλημα του στίβου και το «Αγαπώ τον Αθλητισμό», πρόγραμμα σχετικό με το άθλημα του Βόλεϊ και του Μπάσκετ (το Βόλεϊ και το Μπάσκετ θα πραγματοποιηθούν στη περίπτωση που θα το επιτρέψουν οι συνθήκες) .
Το πρόγραμμα της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), το Kids’ Athletics, είναι ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων : τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα. Το πρόγραμμα «Παίζω Βόλεϊ» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης περιλαμβάνει ασκήσεις, στόχους και καρφιά με ειδικές μπάλες, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και υλοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο στίβο του Παναθηναϊκού Σταδίου.Οι μαθητές επιπλέον, έρχονται σε επαφή με το δημοφιλές άθλημα του Μπάσκετ και τα βασικά μυστικά του.
Το Πρόγραμμα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και θα διεξάγεται καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., από Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές. Θα είναι διάρκειας 2 περίπου ωρών με δυνατότητα επίσκεψης 9:00 – 11:00 ή 11:00 – 13:00. Στο τέλος του προγράμματος θα επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή των μαθητών, με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων. Για το σχολικό έτος 2020-21 ημερομηνία λήξης ορίζεται η 10η Ιουνίου 2021. Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά (από Δευτέρα έως Παρασκευή) με το Παναθηναϊκό Στάδιο, στα τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 6878912-7522984- 7522985-7522986.

Αφήστε μια απάντηση