«Έγκριση υλοποίησης εκπαιδευτικού αθλητικού προγράμματος με τίτλο «Αξίες ζωής μέσα από το πρίσμα του αθλητισμού» σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2021-2022».

Εγκρίνεται η υλοποίηση του εκπαιδευτικού αθλητικού προγράμματος με τίτλο: «Αξίες ζωής μέσα από το πρίσμα του αθλητισμού» του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΞΕΛΙΞΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας (τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ Δημοτικού, όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου Γενικής Παιδείας), για το σχολικό έτος 2021- 2022.

Όπως αναφέρεται, μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά θα γνωρίσουν την αξία του αθλητισμού αλλά και τη χαρά του παιχνιδιού. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα γνωρίσουν κάποια από τα τεχνικά στοιχεία του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, αλλά και το ίδιο τους το σώμα μέσω ειδικού ασκησιολογίου που θα εφαρμοστεί προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε ηλικιακής ομάδας. Οι ασκήσεις και τα παιχνίδια θα υλοποιηθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να αναδείξει το κάθε παιδί την προσωπικότητά του, να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του αλλά και το αίσθημα της συνεργασίας. Βασικός άξονας θα είναι η ψυχοκινητική ενασχόληση του παιδιού, ο συντονισμός των κινήσεων του, καθώς και η συγκέντρωσή του καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος. Την όλη διαδικασία θα ενισχύσουν ομιλίες σημαντικών προσωπικοτήτων που θα τονίζουν την αξία του αθλητισμού, της προσπάθειας, του σεβασμού και της συνεργασίας σε όλα τα παιδιά.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής σε εγκαταστάσεις της εταιρείας Eurohoops Dome, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων/-ουσών και έχει διάρκεια 2-3 ώρες.

Προϋποθέσεις υλοποίησης του προγράμματος είναι οι εξής:

1.Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών να είναι προαιρετική και δωρεάν και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών.

2.Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

3. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών.

4.Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/ φορέων/υπηρεσιών.

5.Το πρόγραμμα να υλοποιείται παρουσία του/της εκπαιδευτικού της τάξης και η διάρκειά του να μην υπερβαίνει τις δύο (2) διδακτικές ώρες.

6.Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος να παρευρίσκεται γιατρός και να έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών.

7.Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον πλήρη φάκελο αξιολόγησης της παρέμβασης/εκπαιδευτικού προγράμματος.

Τέλος, αναφορικά με τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στις αθλητικές/φυσικές δραστηριότητες απαιτείται έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ).

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο e-mail:

academy@eurohoops.net

Αφήστε μια απάντηση